XipreG-Xipre
Κύπρος / Kıbrıs (Xipre), Κυπριακή Δημοκρατία / Kıbrıs Cumhuriyeti (República de Xipre) [Banc Central: Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (Banc Central de Xipre)]
Estat membre de la UE des de l’1 de maig de 2004. Només es considera dins de la UE la part de l’illa sota control del govern de la república. Això exclou la part sota el control de la República Turca del Nord de Xipre, les bases de sobirania britànica i la franja d’interposició de l’ONU.
A l’informe de 20 d’octubre de 2004 no acomplia els criteris de convergència.
A l'ERM-II des del 2 de maig de 2005, en una banda del 15%, centrada al canvi de 0,585274 Lliures xipriotes (CYP) = 1 EUR.
Al "Segon informe sobre els preparatius per a la futura ampliació de la zona del euro" de 4 de novembre de 2005 va fixar la data i alguns del paràmetres per a l'entrada a l'Eurozona.
Al "Tercer informe sobre els preparatius per a la futura ampliació de la zona del euro" de 22 de juny de 2006 va acabar de fixar els paràmetres per a l'entrada a l'Eurozona.
A l’informe de 5 de desembre de 2006 encara no acomplia els criteris de convergència.
A l’informe de 16 de maig de 2007 va acomplir els criteris de convergència i el 10 de juliol es va fixar el canvi irrevocable de 0,585274 CYP = 1 EUR.
Adopta l’Euro l'1 de gener 2008 [22:00 31.12.07 UTC] amb circulació des del mateix dia, al territori sota el control de la República de Xipre (escenari big-bang);  amb un període de coexistència d’un mes amb la Lliura Xipriota.
Emet monedes (des de l'1 de gener de 2008), però no ha tingut assignada quota per a bitllets fins a 2009, any en que han començat a circular.
Drets previs de circulació de moneda a les Bases de Sobirania Britànica [Ακρωτήρι (Akrotiri) i Δεκέλεια (Dhekelia)] i a la franja d’interposició de l’ONU.
Segons el tractat d’adhesió de la República de Xipre al la UE, el tractat no és d’aplicació a les parts de l’illa que no siguin sota el control del govern de la república. Així dons, l’Euro no circula a l’autoproclamada República Turca del Nord de Xipre. Però, malgrat això, sí que ho fa a les Bases de Sobirania Britànica i a la franja d’interposició de l’ONU.
Fronteres terrestres de l'Eurozona: Al nord a la República Turca del Nord de Xipre, amb la Nova lira turca (TRY).
Jean-Claude Trichet
Xipre
F. C. Oberthur
Xipre

Johann Enschede
Mario Draghi
Xipre
Bundesdruckerei
Xipre
Bundesdruckerei
Eslovènia
Pàgina d'inici per estats
Malta