Zona d’interposició de les Nacions Unides a XipreZona d’interposició de les Nacions Unides a Xipre (United Nations Buffer Zone in Cyprus), també anomenada Línia Verda (Green Line).
Després de la invasió del nord de l’illa de Xipre per part de l’exèrcit turc, l'ONU va crear la zona d’interposició a Xipre i la va ocupar amb les “Força de Pacificació de les Nacions Unides a Xipre” que van ser creades 10 anys abans arran dels enfrontaments de desembre de 1963 a Nicòsia.
No hi ha una moneda de curs legal oficialitzada a la zona (que té una població estable de 800 persones), però de facto s’ha utilitzat la pròpia de la República de Xipre, per la qual cosa la Línia Verda hauria de considerar-se part de l’Eurozona.
Cap text legal dóna suport a la circulació de l’Euro i es fa de facto. Els contractes de subministraments de les forces de l’ONU estan expressat en Dòlars i les xifres de comerç a través de la línia verda eren expressades en Lliures Xipriotes.
Adopta l’Euro l'1 de gener 2008 amb circulació des del mateix dia, amb un període de coexistència d’un mes amb la Lliure Xipriota.
Fronteres terrestres de l'Eurozona: Al nord amb la República Turca del Nord de Xipre, amb la Nova lira turca (TRY).
Bases de Sobirania Britànica d’Akrotiri i Dhekelia
Pàgina d'inici per estats
Eslovàquia